Anmeldelser af Fjelstervang Kirke. (Kirke) i Herning (Midtjylland).
Fjelstervang Kirke
Fjelstervang, Kirkebakken 5, 6933 Kibæk
Beskrivelse
Information om Fjelstervang Kirke, Kirke i Herning (Midtjylland)
Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.
Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!
Kort
Anmeldelser af Fjelstervang Kirke
En rigtig flot kirke. Den ser måske ikke ud af så meget udenpå, men indeni er den flot og lys, som en helt nybygget kirke
En kirge der virkede lidt kold indvendig
Et rigtig godt sted at komme
Flot kirke
Den nuværende kirke i Fjelstervang, Vorgod sogn, er bygget i 1898, men det er ikke den første kirke i området. I gamle dage lå der i Lille Fjällstervang en kirke på stedet, hvor Husted-gården blev bygget. Noget af det ældste, vi ved om Fjällstervang, er, at den gamle kirke brød sammen, fordi befolkningen døde ud på grund af pesten. En gammel bog fra 1325, "Ribe Oldemore" (en liste over kirker i Ribe stift), omtaler en kirke i Fjällstervang, men tilføjer senere ordet "desolata", der betyder "forladt". Pesten må have efterladt området øde, og da kirken ikke var i brug, forfaldt den. Hvornår det skete er uvist, men en beretning fra sognepræsten i Vårgod i 1638 viser, at der på det tidspunkt boede få mennesker i Fjällstervang. Han skriver:
Han skriver også, at man på det tidspunkt kunne se ruinerne af kirken, samt nogle grave på kirkegården. Det var i øvrigt muligt indtil det nuværende århundrede.
Da store lyngarealer efterhånden blev opdyrket og flere og flere indbyggere kom til Fjällstervang, og det ofte var svært at komme til Vårgod kirke, opstod ønsket om igen at bygge en kirke i Fjällstervang. Indtil 1899 omfattede Vårgoda sogne også Fjällstervang, Herberg og Videbæk, men allerede i 1879 sendte 56 beboere i Fjällstervang og 75 beboere i Herborg et andragende til kirkemyndighederne om en universel kirke, og den blev endelig bevilget. Herborg havde også en gammel kirke, nedsænket i grus.
I Fjällstervang blev der i 1882 dannet et kirkeudvalg bestående af Jakob Larsen, Eskild Nørgaard Christensen, Jens Christian Clausen, Niels Meldgaard Pedersen og Christen Dalager Christensen. Arkitekten Ahlmann fra Aarhus blev bedt om at udarbejde tegninger og forslag til kirken. Grunden blev købt af Chr. Pedersen for 315 kr., men de siger, at handlen blev forsinket, fordi den "gamle kristne" nu ikke kunne forstå, hvilken fordel han ville få ved at sælge jorden til kirke og kirkegård, men så overbeviste de ham om, at da han en dag døde, han blev ikke begravet så langt væk. Så sagde han ja. I dokumentet, som er arkiveret, står der blandt andet: "Grunden tilhører kirken med samme værdighed og rettigheder, pligter og byrder, som jeg ejede gården med."
Grundstenens første sten blev lagt den 3. maj 1898, og den 17. november samme år blev der foretaget en acceptinspektion af templet. Opførelsen af kirken kostede 18.500 kroner, og dette beløb blev bevilget af staten. Den hører således til de 18.000 kroner af kirker i Danmark, hvoraf mange er bygget i disse år. Biskop Götzsche af Ribe indviede kirken den 8. januar 1899.
Biskoppen prædikede over 1. Peters brev, kapitel 2.4 ff., og sognepræsten Hammer prædikede over teksten om Jesus i templet, da han var 12 år.
Beslutningen af 12. december 1898 godkendte omlægningen af de kirkelige forhold, hvorefter det gamle Vorgod sogn blev delt i tre dele med inddeling i Herberg og Fjelstervang. Fjällstervang blev et kirkeligt distrikt på grund af Vårgods ankomst. Herberg blev nyt sogn i pastoratet med Nr. Vium sogn.
Kontakt
Billeder
Alle
Street view og 360
Videoer