Anmeldelser af Østbirk Kirke. (Kirke) i Horsens (Midtjylland).
Beskrivelse
Information om Østbirk Kirke, Kirke i Horsens (Midtjylland)
Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.
Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!
Kort
Anmeldelser af Østbirk Kirke
P. P.
Tidligere arbejdsplads med rigtig go chef og dejlige kollegaer. Kirken er meget benyttet og med en stor sten med mindet om Peter Skram. Rigtig flot.
B. K.
En hjerte varm, og medmenneskelig oplevelse, af en endog meget kompetent præst
Y. G.
Fantastisk præst og en super fin kirke
M. k.
Farvel Olde/Mormor😢Ha det godt hils Morfar❤
M. L.
Flot kirke og tilhørende gravsteder, med masser af historie.
i. n.
En dejlig og flot gammel kirke med alletiders dejlige præst. Resten af betjeningen er også venlige og rare og god til at vejlede hvis man har brug for det
K. S.
Østbirk Kirke ligger i Voer Herred i det tidligere Skanderborg Amt i Østjylland, beliggende 15 kilometer sydvest for Skanderborg.
Østbirk Kirke hørte i middelalderen under Voer Kloster men præges nu af tilhørsforholdet til slægten Skram på Urup. Skibet stammer fra en romansk kirke af rå kamp og frådsten uden tydelig sokkel; kirken menes opført omkring 1200. Tårn og den søndre korsarm er opført i sengotisk tid, oprindelig opførtes også en korsarm mod nord. Den nordre korsarm blev indrettet som gravkapel for Peder Skram. I 1856 nedrev man den nordre korsarm og flyttede gravkapellet til den søndre korsarm. Den søndre korsarms gavl er prydet med cirkelblændinger over savskifte I renæssancen blev det oprindelige kor erstattet med det nuværende langhuskor, samtidig opførtes våbenhuset. Byggematerialerne til denne ombygning stammer fra den nedrevne Vrold Kirke, de blev skænket af Frederik 2. til Niels Skram. Tårnets øvre del blev ombygget i 1789, da det fik pyramidespir. På kirkedørens udvendige side ses to trærelieffer, et løvehoved af Mogens Bøggild og et lam af Hjalte Skovgaard, begge udført i 1949. På kirkegården ses en mindesten over Peder Skram og hustru, stenen er tegnet af Otto Evens og blev afsløret i 1886.
Prædikestolen
Skibet fik indbygget krydshvælv i slutningen af 1400-tallet. Den trefløjede altertavle med figurer er fra sengotisk tid, i midterskabet ses Nådestolen flankeret af Maria og en biskophelgen, i fløjene ses apostle og fire helgener. Når fløjene lukkes ser man otte malerier med motiver fra Passionen, denne stand er beregnet forfastetiden mellem fastelavn og Påske. Når yderfløjene lukkes ses malerier med otte helgener, Clara, Martin, Margareta og Katarina på nordfløjen, Erasmus, Gertrud, Barbara og Elisabeth på sydfløjen, denne stand vises på allehelgens søndag. Altertavlen stod i Ring Klosterkirke til 1582, ifølge en indskrift, som nu er forsvundet, skulle den være udført omkring 1480 i priorinde Dorothea Lauridsdatters tid af maleren Vilhelm. Alterbordets forside er vævet i 2001 af Ingrid Koch-Larsen. Prædikestolen fra 1590'erne er muligvis udført af Mikkel van Groningen, der også har udført prædikestolen i Århus Domkirke. Over døbefonten hænger en fontehimmel fra omkring 1700 skænket af familien Gyldenkrone, der ejede Urup 1680-1720, på fontehimlen ses adelsvåben.
I skibet har man i 1995 afdækket og restaureret kalkmalerier fra begyndelsen af 1500-tallet, her ses en fremstilling af Den hellige Antonius samt våben for Christen Skram (død efter 1512) og hans hustru Anne Reventlow, i hvælvet ses årstallet 1656, der formodentlig daterer en restaurering. I gravkapellet ses forsiden af et herskabspulpitur fra 1775 med allegoriske malerier. Gravkapellets smedejernsgitter er fra 1768, i gravkapellet er opstillet sarkofager med medlemmer af familien Grabow, kisterne fra nordre korsarm med familien Skram blev nedsat på kirkegården i 1856 under en gravsten af billedhugger Evens.
M. P.
Det er en fin kirke. Var nu ikke derinde, men i præstegården for at aflevere garn til strikkedamerne
A. S.
Hyggelig kirke, kan anbefales til en stille stund med bøn og ro for sjælen.
A. S.
Verdens dejligste præst 🌞
S. E.
Smuk kirke med kalkmalerier og fin altertavle.
C. S.
Fin og romantisk kirke med Danmarks bedste præst.
P. R.
Flot og velholdt kirke
C. R. B.
Fin kirke. Var dog kun udenfor. Velholdt kirkegård.
M. K. T. H.
Gode præster og hyggelige lokaler i præstegården
R. E. D.
Det bedste ved kirken, er deres Præst, Lone.
Hun er en ener, og hun er der for dig
L. T.
Smuk kirke, med verdens bedste præst 😍
R. S.
Præsten er skøn og kirken har sjæl
M. W.
En kirke på landet som alle andre.
K. H.
Lone er Danmarks bedste præst.
F. F.
Fin kirke
Mange forskellige arensjemanger
T.
fin kirke, nadveren smagte godt.
H. M. P.
Flot og interessant kirke 🌞
T. B. H.
Fin lille kirke. God lyd
F. L.
Smuk kirke
L. J.
Utrolig smuk kirke
J. O. L. J.
Meget flot kirke
K. F.
Dejlig kirke
C. R.
Det er en dejlig kirke, med en historisk og gammel altertavle. Jeg er ikke religiøs, så jeg kan ikke rigtig udtale mig om, hvorvidt det føles særligt kristent eller helligt, men det ser godt ud. Den er i god stand, og kirkegården er meget smuk. Jeg har også mødt præsten, og hun er helt fantastisk.
f. g.
Meget smuk kirke. Men jeg var der desværre på grund af begravelsen af min kones onkel, som er af dansk afstamning. Der bliver den afdøde båret af familien til sit sidste hvilested. Og kisten bliver stadig sænket ned i graven af familiemedlemmerne. Familien kan også sige farvel i fred.
Meget flot gestus at sige farvel til den afdøde med respekt. Hvad folk her i Belgien overlader til bedemanden. Måske er der en bedre vej dertil. Også i forbindelse med sorgprocessen.
B. M.
C. J. S.
F. H.
T. S.
K. D.
R. M.
M. H.
T. H. R.
R. R.
C. J.
Kontakt
Billeder
Alle
Street view og 360