Anmeldelser af Tamdrup Kirke. (Kirke) i Horsens (Midtjylland).
Tamdrup Kirke
Tamdrup Kirkevej 1, 8700 Horsens
Beskrivelse
Information om Tamdrup Kirke, Kirke i Horsens (Midtjylland)
Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.
Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!
Kort
Anmeldelser af Tamdrup Kirke
Denne kirke er Harald Blåtands dåbskirke, som er afbilledet på det gyldne alter i kirken.
Den var meget sørgelig. Min søn og jeg opdagede at min mors gravsted var blevet slettet uden at jeg var blevet kontaktet for at høre om jeg ville overtage den efter min søster Birgitte
Stor flot kirke
Imponerende kirke, treskibet basilika beliggende ved en formodet kongsgård. Kendt for det gyldne alter. Måske var det her, at Harald Blåtand Gormsøn blev døbt som fremstillet på de lueforgyldte plader
Den største
Tamdrup kirke er Danmarks største landsbykirke og er omgærdet af mystik. Med sin placering på en 80 meter høj bakketop tårner den over marklandskabet. Den er stor som en købstadskirke, men har dog ingen stor by i nærheden og har aldrig haft det. Kun Aarhus-bispen eller måske kongen har haft råd til at bygge den store kirke, der er opført som en treskibet romersk basilika. Ordet basilika betyder kongelig søjlehal. Men hvorfor så stor en kirke blev opført i et tilsyneladende øde landskab og hvorfor der blev ofret så mange penge på den, kan kun yderligere undersøgelser give svar på.
Kirke og kongsgård?
Ud fra årrings-dateringer af tømmeret fra de originale vinduer kan man se, at træerne er fældet i de første årtier af 1100-årene. Kirken blev altså opført i Kong Niels' regeringsstid, der var fra år 1103-1134. I en skriftlig kilde fra 1279 (godt 150 år efter dens opførelse) kan man se, at Aarhusbispen ejede bispegården, som kirken hørte til. Om han ejede den, da den blev bygget er der dog ikke skriftlige beviser for. Ej heller er der skriftlige kilder, der kan knytte kongen til opførelsen af kirken.
En kirke i kirken
Over 300 år efter dens opførelse gennemgik kirken en enorm - og kostbar ombygning. I 1400-tallet fik kirken imponerende loftshvælvinger. Dette kendetegner det, der kaldes gotisk stil. Her tilstræbte man et højt, lyst rum, der gerne skulle give én følelsen af, at det førte helt op til himlen. Tårn og klokke kom til omkring 1460.
Det meste af den oprindelige romanske kirke står stadig inde i denne tilbygning. Blandt andet kan den gamle yder-og indermur stadig ses, og nogle af de romanske søjler står indkapslet i de nyere gotiske søjler. De små og afrundede vinduer, der også kendetegner romansk stil, ses også enkelte steder. De fleste er dog tilmurede og gemt væk under loftet.
Døbefonten
Døbefonten er kirkens ældste inventar og er fra ca. 1175. Den er hugget i granit og bærer motiver af forskellige dyr, der hver repræsenterer en evangelist. F.eks. ses en ørn, der symboliserer Johannes. Døbefonten har været langt mere farvestrålende end i dag; imellem de udhuggede motiver kan man nemlig skimte lidt blå farve. Det blå dannede baggrund for de klare farver, der dengang fremhævede de udhuggede dyr og planter.
Flot kirke med en fantastisk udsigt
En fantastisk flot kirke som ligger på en bakketop udenfor landsbyen Lund.
Smuk gammel kirke, Dorthe er en fantastisk fortæller, præst og menneske ❤️
Hyggelig stemning, men dårlig lyd.
Flot kirke, smuk indvendigt 👍
En hyggelig og lys kirke.
Områdets ældste og flotteste Kirke
Flot stor landsbykirke i åbne vidder.
Flot kirke og en herlig udsigt
Så utrolig en smuk kirke
Smuk udsigt
Spændende og flot kirke
Fin kirke med unik udsigt
En utrolig smuk kirke
Flot kirke og beliggenhed
Smukt beliggende kirke
Stille og fredfyldt
Smukt kirke
Flot kirke
Smukt bestilt
Dejligt der
ENDE.
Kontakt
Billeder
Alle
Street view og 360