Anmeldelser af Ørslev Kirke. (Kirke) i Middelfart (Syddanmark).
Beskrivelse
Information om Ørslev Kirke, Kirke i Middelfart (Syddanmark)
Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.
Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!
Kort
Anmeldelser af Ørslev Kirke
K. S.
Smuk kirke i landlige omgivelser.
Kirkens indre
Inde i kirken, der oprindelig har haft træloft, lerstampet gulv og måske enkelte skamler, ellers kun ståplads, findes i korets østvæg et stort nu tilmuret vindue, hvorfra lyset i rigeligt mål bag det dengang lave alter har kunnet strømme ind i den i øvrigt halvmørke kirke, der kun var sparsomt oplyst af de små vinduer i ydervæggene.
Det oprindelige loft er i senmiddelalderen erstattet af de smukke gotiske krydshvælvinger i kor, skib og tårn, og der er kommet store vinduer i nord-og sydvæg. Endvidere er der lagt trægulv og kommet stolestader til kirkegængerne, indlagt elektrisk lys og centralvarme. I 1987 købtes et nyt orgel med 8 stemmer til erstatning for det gamle orgel fra 1917, som var helt nedslidt.
I den katolske tid talte præsten ved en pult i koret, men efter reformationen blev der opsat en, senere fornyet, prædikestol ved skibets sydvæg op til korbuen, ligesom de to nicher i koret til sidealtre blev tilmuret.
Kirkens inventar består iøvrigt af et eftermiddelalderligt krucifiks over korbuen, en altertavle, som er en kopi af et maleri af Carl Bloch, forestillende Jesus med barnet samt to sengotiske alterstager af malm, men senere forsølvede.
Både altertavle og prædikestol skønnes at være fra omkring år 1800.
Døbefonten
Usædvanlig og enestående er kirkens døbefond. Den består af et stort, formentlig norsk klæberstensfad uden stor dybde og anbragt på en sokkel, en såkaldt kapitæl. Fadet stammer sandsynligvis fra vikingetiden, hvor der foregik en livlig sejlads fra Norge gennem Lillebælt. Det er nok Danmarks ældste dåbsfad og måske også det ældste bevarede kirkeinventar i hele landet.
Klokken
I tårnet hænger den gamle klokke fra 1426 med en tekst samt støbemesterens navn på latin. Han hed Henrik Nielsen.
Oversat til dansk lyder teksten: Hil dig Maria - fuld af nåde - Herren er med dig - velsignet er du blandt kvinderne - og velsignet er dit livs frugt - Jesus Kristus. Amen.
C. G.
Lille, men meget smukt beliggende landsbykirke. Lige et sted hvor man får fred i sindet. De har sat et bord/bænk-sæt op, så man kan nyde stilheden og udsigten.
E. H. K.
Smuk udsigt
J. H.
Hyggelig
D. L.
T. N.
N. D. J.