Anmeldelser af Hvirring Kirke. (Kirke) i Skanderborg (Midtjylland).
Hvirring Kirke
Hvirring, Hvirringvej 70, 8762 Flemming, Danmark
Beskrivelse
Information om Hvirring Kirke, Kirke i Skanderborg (Midtjylland)
Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.
Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!
Kort
Anmeldelser af Hvirring Kirke
B. K.
Vibeke Fosgerau er en meget kompetent og veltalende præst, der på menneskelig vis førte os gennem begravelsen med både anekdoter og stor empati for familien. Tak for dig
K. S.
Kirken er bygget af kvadersten og tårn og våbenhus er bygget i henholdsvis slutningen af middelalderen og omkring 1600, men ellers fremstår kirken med mange romanske træk. De fleste af vinduerne på nordsiden af skibet er oprindelige.
Kirkens interessante detaljer
Lys på alteret
På den fine apsis er der et lavtsiddende cirkulært vindue. Vinduet har givetvis haft en helt særlig funktion: At kaste lys direkte ind på alteret. I 1987 foretog Nationalmuseet en gulvundersøgelse i kirken. I koret blev der fundet rester af et gyldent alter og andre alterprydelser. Man fandt for eksempel et 17 cm højt forgyldt spir afsluttet med en indfattet bjergkrystal. Formålet med det lille vindue har nok været at få lyset til at ramme bjergkrystallen, der har reflekteret lyset videre i de forgyldte alterprydelser.
Spedalskhedshul
I korets sydvæg er også en mindre rundbuet åbning, et såkaldt spedalskhedshul. Her kunne de spedalske modtage oblater fra præsten under altergangen. Spedalskhed er en smitsom infektionssygdom. Fra midten af 1200-årene forsøgte man at bekæmpe sygdommen ved at isolere smittede i St. Jørgensgårde. Også Horsens havde en St. Jørgensgård. Den lå, hvor Horsens Hospital ligger i dag i Hospitalsgade.
Kvindedøren og mandsdøren
Som noget særligt er både kvindedøren og mandsdøren stadig åbne. De romanske kirker havde altid en indgang til kvinderne i skibets nordvæg og en indgang til mændene i skibets sydvæg. I Hvirring Kirke ligger der over begge døre en tympanon, hvilket vil sige en halvcirkelformet sten. Tympanet over syddøren er med relief: Akantusranke og et lille træ.
Romersk piscina
I koret står en såkaldt piscina. Det er en romansk udslagsvask, hvor præsten hældte vand i efter at have vasket hænderne. Også det indviede vand fra døbefonten blev hældt i piscinaen, der havde afløb ned i jorden under kirken. Piscinaen er fundet på kirkegården og i år 2000 igen flyttet ind i kirken.
Gravtræer
Ved indgangen til våbenhuset ligger der tre gravtræer. Disse eksemplarer er rigtig fine. Her kan man tydeligt se indskrifter og de stiliserede hoveder i enden af stenen.
G. Ø.
Utrolig flot kirke indeni, mange pladser. God gudstjeneste/barnedåb. Kirken er et besøg værd
D. B.
Skøn præst og en hyggelig lille kirke :-)
T. L.
Hyggelig lille kirke
F. L.
Smuk kirke
H. M.
God præst
M. J. W.
Flot kirke
E. D.
S. C. E.