Anmeldelser af Jelling Kirke. (Kirke) i Vejle (Syddanmark).
Beskrivelse
Information om Jelling Kirke, Kirke i Vejle (Syddanmark)
Her kan du se placering, åbningstider, populære tider, kontakt, billeder og ægte anmeldelser foretaget af brugerne.
Dette sted har gode anmeldelser, det betyder, at de behandler deres kunder godt og at du vil være tilfreds med deres service, den kan 100% anbefales!
Kort
Anmeldelser af Jelling Kirke
Sikke en oplevelse og både kirke og området fører dig let gennem Danmarks historie - hvor kristendommen indføres. Virkelig et besøg værd og bruge tiden til fordybelse 🇩🇰
Meget fin og simpelt indrettet kirke. Flot gulv i rødligt svensk granit med et mønster af finpudset sort granit, som forestiller et kors. Alteret er ligeledes i svensk rød granit, som er poleret på toppen. Der er også smukke simple vægmalerier af Johan Thomas Skovgaard påbegyndt i 1926 og afsluttet i 1927. Kirkebænke og knæfald er beklædt med samme flotte stof. I kirken er der utrolig god akustik og kor og koncerter lyder formidabelt.
Dette er jo Danmarks dåbsattest med Jellingestenene. Et ufatteligt spændende sted. Kirken er nænsomt og smukt restaureret
Kirken er opført ca 1100 og har haft 3 forgængere af træ. I kirkens gulv fandt man en kammergrav med knogler af en mand 35 til 50 år gammel. Knoglerne var nedlagt i et klæde med indvævede guldtråde. Det er sandsynligvis Gorm den Gamles ældste søn Knud Dana ast, der døde i kamp i Irland. Stedet er markeret med en sølvindlægning.
Dejligt område. Flot kulturperle 🇩🇰. god formidling 👍
Fantastisk godt velholdt landsby kirke, med en historie ud over det normale. Der ligger også et stort museum ved siden af som fortæller hele historien om starten af kongerækken det kristne Danmark
Stedet hvor kongeriget Danmark begyndte, og danerne blev kristne, stedet med Vikingemuseum,og hyggelige restauranter.
Super flot kirke og så er Rune stenene lige for døren. Det kan så absolut anbefales at tage en rundvisning.
Som synligt udtryk for overgangen til sin nye tro rejste Harald en stor trækirke i Jelling. Fra den fandt arkæologerne i slutningen af 1970'erne stolpehuller, da de fandt gravkammeret. Kirken og gravkammeret er opført som et samlet hele, så formodentlig er kirken rejst som et mausoleum over Gorm den Gamle. Denne første trækirke brændte. Det samme gjorde to senere trækirker, som man også fandt spor efter.
Den nuværende frådstenskirke, der ligger oven på de tidlige trækirker, er bygget ca. år 1100, og med tilbageførslen af Gorms jordiske rester, er kirken igen en kongegravskirke, som Harald Blåtand har ønsket det.
Jelling Kirke er sognets kirke. Og dog kan man tale om hele Danmarks kirke. Tusinder af danske og udenlandske gæster besøger hvert år kirken.
Kirkens udsmykning
I 1999 etablerede Folketinget År 2000 Fonden med tidligere formand for Folketinget, Erling Olsen, som formand. Fonden havde bl.a. til opgave at tilrettelægge en værdig officiel markering af årtusindskiftet. Rammerne for den officielle markering blev Jelling Kirke, hvor År 2000 Fonden donerede en indvendig kunstnerisk udsmykning. Der blev til lejligheden komponeret et orgelmusikværk, ”Det er så favrt i Jelling at hvile” af Pelle Gudmundsen-Holmgren.
Udsmykningsarbejdet blev gennemført i perioden april til december 2000. Den 3 december 2000 blev kirken igen taget i brug ved en årtusindgudstjeneste med deltagelse af Dronning Margrethe, Prins Henrik, Statsminister Poul Nyrup Rasmussen samt en lang række repræsentanter for det officielle Danmark.
Prædikestol og lydhimmel
Prædikestolen er i renæssancestil fra ca. 1650, men Kristusbillederne i felterne er betydeligt yngre. Bemærk de kongelige monogrammer i lydhimlen, der fra Christian V og frem efter har fået påført monogrammerne for de danske regenter, som har besøgt kirken.
Apostelfigurerne
I kirkens tårnrum ses på nordvæggen seks apostelfigurer fra omkring 1500. Der har sandsynligvis været tolv, men de seks er forsvundet omkring år 1900. Af de tilbageblevne kendes lettest Peder med nøglen og Johannes med bægeret. Kvindefiguren er en kristen helgen og martyr Catharina af Alexandra.
Skåret i en anden kunstnerisk stil ses på sydvæggen de sidste seks apostle med deres symboler. De er udført til kirken i forbindelse med en restaurering i 1970erne af lærer Henry Bayer i Jelling.
Kirkeskibet
Kirkeskibet " Minerva " er en 3-mastet fuldrigger, bygget af fhv. skibstømrer Martin Hansen, København, og er en model af en fuldrigger han selv har sejlet med i sine unge dage. Kirkeskibet er skænket af Christiane Rasmussen og datteren Hulda til minde om ægtemanden og faderen, kaptajn Anders Rasmussen. Det blev ophængt i Jelling Kirke den 25. juni1944. 1 skibets skrog skulle være nedlagt et skibspapir, men hvad det står på dette, vides ikke.
Kaptajn Anders Rasmussen var far til sognepræst i Jelling, Helge Rasmussen, der var præst fra 1933 til1963.
Alteret
Kirkens nye alter er udført i samme rødlige granit som gulvet. Kunstruderne mod syd er udført i fransk blokglas. Østrudens røde nuancer udstråler morgenrøde og kaster sit lys over udsmykningens grundsten, alterbordet og videre ud i kirkerummet.
Orglet
Orglet er bygget i 1960 af Marcussen & Søn og er oprindeligt udstyret med 14 stemmer på 2 manualværker og pedalværk. I forbindelse med markeringen af årtusindskiftet blev orglet udbygget med 2 rørstemmer, fagot og trompet. Orglet blev vendt 90 grader, således at det fik en rigtig placering i forhold til kirkerummet
Ved kirkens indvielse d. 3 december 2000, blev orgelværket: ”Det er så favrt i Jelling at hvile” opført. Værket blev komponeret til lejligheden af Pelle Gudmundsen-Holmgren.
Et flot område
Fin kirke med historie tilbage til Gorm den gamle
Smukt..
Smuk og velholdt kirke som ikke ligner ikke så andre fra den tidsalder
Historiens vingesus. Der er en grund til at Jelling er blevet et UNESCO monument. Der er en fantastisk stemning i og omkring Jelling Kirke. Det er absolut et besøg værd.
Fantastisk,at sådan en kulturperle kan opleves af generation efter generation,skal ses
Det var en god oplevelse, og endda gratis, og vejret var med os.
Ikke noget sted hvis du har kørestol. Øv øv
Imponerende fortælling fra kirken og dens historie 💂
Super informativ læring om Jellinge og dens sten og historie.
Spændende udstilling, men for lidt struktur.
Flot kirke med masser af historie forbundet
dertil 🛡⚔️🤴🏼
Rigtig dejlig område , flot kirkegård 🤗
En fin lille kirke. Ikke så dekoreret, kun omkring alteret.
Spændende oplevelse. Vikingemarked Jelling 2019
Dette DANMARK ER VERDENS BEDSTE 🇩🇰
En flot kirke og en god præst 🇩🇰😎👍🇩🇰🇩🇰🇩🇰
Dygtige gartner og de holder det rigtig flot
Et fredfyldt sted midt i Kongernes Jelling
Det var godt nok
Fin kirke
Smuk enkel kirke
Smuk historie
Meget gammel kirke, både enkel og storslået, især for sine farvestrålende fresker fra det 12. århundrede (de er blevet restaureret).
Derudover er hele det historiske sted omkring kirken, inklusive Tumulus, stenene, kirkegården, museet) virkelig turen værd.
Meget velholdt kirke med et smukt vægmaleri.
For at se om du kommer for at besøge museet og Runestenene.
Meget interessant kirke og meget velbevaret. Jelling Kirke kan dateres tilbage til omkring år 1100. Der er et smukt religiøst udskæringsvægmaleri inde i kirken i akvarel udført af Julius Magnus Petersen. Det er virkelig smukt malet.
Historisk betydningsfuldt sted. Ingen grund til at forvente så meget. Men hvis du går forbi, er det bestemt værd at kigge forbi...
Et absolut must for mig som vikingefan, men jeg synes også, det er et meget interessant rejsemål for alle andre. Meget imponerende og lærerigt.
Stille by i Danmark, et af de vigtigste steder at lære om landets og hele Skandinaviens historie
En smuk dansk kirke. Hovedsageligt åben for besøgende. Ikke nødvendigvis reglen for kirker i det sydlige Danmark.
De mest kendte runesten i Danmark ligger lige foran indgangsdøren.
En beskeden men charmerende kirke.
Lige ved siden af Jelling Kirke ligger de to runesten, som i det væsentlige er Danmarks "fødselsattest" og "dåbsattest".
Ikke for stor, men velholdt kirke i centrum af danmarkshistorien. Ved siden af kirken de berømte Jellingsten, i kirken et forholdsvis sobert, men let interiør.
Gravene omkring kirken har masser af grønt og velplejede gravsten. De to historiske gravhøje kan bestiges med stentrapper og byder på en smuk udsigt over kirken og kirkegården og over Jelling by og omegn.
Der er ingen faciliteter for turister (toilet f.eks.) i kirken, men med et gratis besøgscenter (med alle faciliteter) kun et stenkast væk, er det ikke noget problem overhovedet.
Lokal kirke, kirkegård og symbolsk sted med en smuk historie, der starter i middelalderen. To enorme, gamle sten indgraveret af de første hollandske konger. Meget flot attraktion med et pragtfuldt syn på de omkringliggende huse og en tidligere historisk landsby. Omkring stedet er der befæstninger, der delvist er rekonstrueret, så turister kan forestille sig størrelsen af den historiske placering.
historien er den bedste
Interessant kirke. Kong Gorm, far til Harald Blåtand, ligger begravet her og siges at have ønsket at kristne hele Danmark. Han lod sin far grave fra Kongebakken ind i kirken.
Harald blev begravet i Roskilder Domkirke. Han er der ikke længere.
Runestenene er et must see for alle interesserede i vikingehistorie, som markerer Danmarks fødselsattest og af stor historisk værdi for alle de skandinaviske lande.
Historisk sted. Det, jeg finder særligt, er det gratis museum, hvor du kan få lidt mere information. Hvis du er i området og klar til lidt historie, kan dette klart anbefales.
Interessant Rune, verdensarvssted. De formodes at være de første referencer til Danmark.
Kirken, meget enkel, men smuk. Udskæringerne af de 12 apostle og Jomfruen er meget originale.
Interessant kirke, flot interiør og fascinerende runesten på kirkegård kan du lære mere om i det tilstødende museum
Lille kirke med runesten på ydersiden...fascinerende. Jeg kunne rigtig godt lide det.
Placeret ved siden af stenen, der repræsenterer vedtagelsen af kristendommen som vikingernes vigtigste religion
Pæn....
Den graet vikinging Gorm den gamle er nok den, der ligger under gulvet her.
(Oversat) En gammel kirke bygget af Harald Blue Tooth.
(Original tekst)
Harald Sinihampaan rakennettuma vanha kirkko.
Et fantastisk møde med danmarkshistorien
Kontakt
Billeder
Alle
Kirke
Street view og 360
Videoer